جراحی دندان

About This Project

خدمات درمانی دندان | جراحی دندان

چه زمانی به جراحی دندان احتیاج است؟

در زمینه ی همه چیز درباره جراحی دندان باید بگوییم همان طور که همه ی ما می دانیم، در گذشته معمولا اولین کاری که برای درمان یک دندان پوسیده انجام می دادند، کندن آن دندان بود. به مرور علم پیشرفت کرد و راه های جدیدی برای احیای دندان های پوسیده کشف شد. حالا این روزها نه تنها پوسیدگی دندان ها، بلکه هر عارضه ای در دهان و دندان، راه درمان مخصوص خود را دارد. حالا علم دندان پزشکی به جایی رسیده که در صورت نبود هیچ راه حلی برای درمان دندان ها، آخرین طرح درمان را کشیدن دندان معرفی می کند. گفتیم که یکی از راه های درمان عارضه های دندانی و دهانی، جراحی دندان است. همه چیز درباره جراحی دندان به دلیلی که به جراحی نیاز است مربوط می شود. پس بهتر است با هم دلایل جراحی دندان را بررسی نماییم.

پوسیدگی شدید دندان

اولین گزینه ای که در دندان ها، جراحی دندان را به همراه خواهد داشت؛ پوسیدگی شدید و عمیق دندان است. برخی از دندان ها انقدر درصد پوسیدگی بالایی دارند که تحت هیچ شرایطی و با هیچ راه درمانی، شرایط ترمیم آن فراهم نخواهد بود. در این شرایط حتی امکان کشیدن دندان هم به دلیل خرد شدن و تکه تکه شدن دندان وجود ندارد. پس تنها راهی که پیش روی دندان پزشک قرار میگیرد چیزی جز جراحی دندان نیست. طی جراحی لثه ی آسیب دیده درمان شده و تکه های دندان و ریشه های جا مانده در لثه، به طور کامل برداشته خواهد شد.

نکروزپالپ

پولیپ های دندانی یکی از مواردی هستند که بر اثر آسیب شدیدی که به بافت عصبی لثه ها وارد می کنند، معمولا منجر به جراحی دندان خواهند شد. گاهی اوقات عفونت لثه انقدر زیاد می شود که بافت عصبی از بین می رود و پولیپ ها نمایان می شوند و معمولا این پولیپ ها غیر قابل بازگشت هستند. نکروز پالپ به شرایطی گفته می شود که بافت عصبی به طور کامل مرده و دیگر امیدی به عصب کشی و احیای دوباره ی دندان نمی باشد. در این شرایط تنها گزینه جراحی دندان است که باید تحت نظارت پزشک متخصص انجام گیرد.

بیماری های پیشرفته ی لثه

بیماری های لثه یا همان پریودنتیت، معمولا به دو صورت مهاجم و مزمن به وجود می آید. نوع اول آن یعنی همان مهاجم معمولا در سنین بیست سالگی رویت شده و بیشتر ریشه در ژنتیک و ایمونولوژی دارد. معمولا در این نوع بیماری لثه شما جرم و پلاک دندان زیادی مشاهده نمی کنید اما این بیماری خرابی های خاص خودش را خواهد داشت. نوع مزمن پریودنتیت معمولا بعد از سی سالگی اتفاق می افتد و دلیل شایع آن معمولا به عدم مسواک و مراقبت از دندان ها و یا بد مسواک زدن بر می گردد. تجمع پالک در این نوع از بیماری لثه به شدت مشاهده می شود و معمولا اگر درمان نشود به جراحی و باقی موارد کشیده خواهد شد. معمولا در طی بیماری لثه، استخوان تحلیل رفته و دندان ها لق می شوند و معمولا دیگر شرایط ایده ال برای نگهداری لثه فراهم نیست. در این شرایط، جراحی دندان، بهترین طرح درمانی است که توسط متخصص تجویز خواهد شد.

ارتودنسی دندان

همه می دانیم که ارتودنسی یکی از دلایل شایع جراحی دندان است. در هنگام ارتودنسی معمولا نیاز است که چند دندان کنده شود تا جا برای جابجایی سایر دندان ها باز گردد. چون دندان ها هیچ مشکلی ندارند، از جراحی دندان برای دراوردن دندان ها یا از بین بردن مشکلات لثه استفاده می کنند. پس یکی دیگر از مواردی که به جراحی دندان منجر می شود، چیزی نیست جز ارتودنسی دندان ها!

دندان های نهفته

دندان نهفته به دندان هایی گفته می شود که داخل لثه ها گیر می کنند و نمی توانند بیرون بیایند. این مشکل ممکن است درباره ی همه ی دندان ها اتفاق بیفتد اما شایع ترین دندان نهته به دندان های عقل مربود می شود. در صورت رخ دادن این اتفاق برای دندان های عقل به دلیل گیر کردن آن ها در ارواره ی فک، امکان بیرون امدن وجود نداشته و عفونت های مختلفی را پدیدار می کنند. دندان های عقل معمولا کارایی زیادی در جویدن و مراحل پردازش غذا در دهان ندارند، از این رو معمولا این مشکل به کشیده شدن آن ها ختم می شود که این موضوع نیز نیازمند جراحی دندان است. اما دندان نیش بالا یکی دیگر از دندان هایی است که دچار نهفتگی می شود. دندان نیش یکی از مهم ترین دندان هاست و نقش خیلی مهمی در جویدن و پردازش غذا ایفا می کند. معمولا دندان نیش در سیزده سالگی بالا می آید و آخرین دندان دائمی است که پدیدار می شود. از این رو احتمال نهفته شدن آن زیاد است. معمولا برای بیرون آوردن دندان های نهفته مانند نیش و … از جراحی دندان ها استفاده می کنند.

ناهنجاری های پاتولوژیک

گاهی اوقات پیش می آید که یک سری دندان ها دچار ناهنجاری های پاتولوژیک می شوند. این موضوع تنها با کمک جراحی دندان بر طرف می شود. پس یکی دیگر از مشکلات دهانی و دندانی که به جراحی دندان ختم می شود، ناهنجاری های پاتولوژیک است.

دندان هایی که به صورت یک مانع برای پروتزهای دندانی عمل می کنند.

پروتزهای دندانی همان دندان های مصنوعی هستند که عملکردی شبیه به ایمپلنت و پل دندانی دارند. البته پروتزها معمولا به دلیل هزینه ی کمتری که دارند، بسیار پرطرفدارتر از راه های دیگر می باشند. گفتیم که برای پر کردن جاهای خالی دندان ها از پروتز دندانی استفاده می کنند. گاهی اوقات پیش می آید کره این پروتز دندانی با دندان های مجاور تداخل پیدا کرده و دندان مورد نظر مانع قرار دادن آن داخل حفره ی دهانی می شود. بنابراین در این شرایط پزشک متخصص ناچار به جراحی دندان های مانع خواهد شد.

ایجاد کیست در دهان

گاهی اوقات عفونت بعضی از دندان ها منجر به ایجاد کیست بر روی لثه ها می شود. معمولا این اتفاق برای دندان های عقل نهفته رخ می دهد و استخوان فک و دندان های کناری را خراب می کند. طبیعتا این موضوع جراحی فک را به دنبال خواهد داشت.

نکاتی که بعد از جراحی دندان باید به آن ها دقت شود.

حالا که قرار است با همه چیز درباره جراحی دندان آشنا شویم، بد نیست بدانید که رعایت یکسری نکات ابتدایی بعد از جراحی دندان بسیار حیاتی و مهم است. در ادامه به این نکات اشاره خواهیم کرد:

  • دقت کنید که خونریزی تا شش الی هفت ساعت بعد از عمل جراحی دندان، موردی کاملا طبیعی است و اصلا چیز خطرناکی نیست. اما همان طور که گفتیم در صرورت بروز خونریزی خیلی زیاد، برای مدت زمان خیلی طولانی حتما به پزشک مورد نظر خود مراجعه نمایید.
  • معمولا تا بیست و چهار ساعت بزاق دهان شما به خون آغشته است.
  • همان طور که گفتیم، دردها بعد از تمام شدن اثر بی حسی، کم کم آشکار می شوند. پس پیشنهاد میکنیم که قبل از اینکه اثر بی حسی از بین برود، مصرف مسکن های خود را آغاز کنید.
  • پیدایش علائم تب و بالا رفتن دمای بدن تا یک درجه نشان دهنده ی آن نیست که عفونت وجود دارد.
  • کبودی، تورم و محدودیت در عملکرد دهان و دندان، یک امر طبیعی می باشد.
  • یکی از مشکلاتی که حین جراحی دندان برای لب و گوشه های دهان رخ می دهد، خشکی و ترک خوردن آن است. دلیلش هم این است که معمولا با یک انبر دهان را کشیده و باز نگه میداند. برای از بین بردن این حالت می توانید از وازلین و یا بالم لب استفاده کنید. این دو، پوست لب و اطراف آن را نرم و چرب نگه می دارند و از ترک خوردن و پاره شدن آن جلوگیری می کنند.
  • اتفاقی که بعد از جراحی رخ می دهد، متورم شردن ماهیچه های گلو است. این موضوع باعث می شود که فرد در بلع غذا دچار مشکل شده و احساس گلو درد داشته باشد. باید بدانید که این موضوع از عوارض جراحی دندان است و بعد از دو سه روز از بین می رود.

جراحی های لثه و افزایش طول تاج

تاج ها در واقع همان مینای دندان هستند که به دلایل ظاهری، زیبایی و ساختاری بر روی یک دندان طبیعی قرار می گیرند. تاج ها ممکن است هنگامی که دندان شکسته، لب پر یا از دست رفته می روند، توصیه شوند. از تاج دندان برای تکمیل مراحل دیگر دندانپزشکی مانند پل یا بریج دندان و ایمپلنت دندان استفاده کرد. تاج ها باید به طور کامل محکم روی دندان آسیب دیده یا مورد نظر بچسبد.

جراحی افزایش طول تاج دندان، روشی است که برای افزایش ارتفاع دندان انجام می شود. افزایش طول تاج دندان یا لیفت لثه یک عمل زیبایی است که برای افزایش طول تاج دندان ها انجام می شود که ممکن است برخی افراد به دلیل کوتاه بودن ارتفاع دندان و لثه های خود، از دندان های خود ناراضی باشند و این عمل را انجام دهند.

این روش درمانی یکی از موثرترین و کم خطرترین راه ها برای تغییر طول تاج دندان است، به طوری که شکل و اندازه دندان ها از تناسب بیشتری برخوردار می شود و از این طریق زیبایی بیشتری به چهره می بخشد. متخصصان و جراحان با افزایش مجدد بافت لثه (و گاهی اوقات استخوان)، طول تاج دندان را افزایش می دهند تا سطح بیشتری از دندان هنگام لبخند زدن نمایان شود. انجام این روش معمولا کمتر از یک ساعت زمان می برد.

مراحل افزایش طول تاج دندان

پریودنتیست در طول یک عمل سرپایی جراحی افزایش طول تاج دندان را انجام می دهد. این بدان معناست که پس از آن می توانید به خانه بروید و به امور مختلف بپردازید. مدت زمان انجام این عمل بسته به تعداد دندانهایی که به عمل احتیاج دارند و همچنین در صورت برداشتن هر دو بافت نرم و استخوان متفاوت است. اگر روی هر یک از دندان های مجاور خود تاج موقت دارید، ممکن است پریودنتیست، آنها را قبل از عمل برداشته و پس از آن در جای خود قرار دهد.

بیشتر افراد بی حسی موضعی دریافت می کنند و ممکن است داروی آرامبخش نیز در طول عمل دریافت کنند. متخصص پریودنتال لثه ها را می برد تا فاصله آنها را از دندان ها بیشتر کند و ریشه و استخوان را در معرض دید قرار دهد. در بعضی موارد، فقط باید بافت لثه برداشته شود؛ سپس جراح قبل از بخیه زدن محل جراحی را با آب نمک شستشو می دهد و لثه ها را به هم بخیه می زند، و گاهی برای محافظت بیشتر یک باند را روی محل جراحی شده، قرار می دهند.

Category
خدمات درمانی دندان, خدمات دندانپزشکی بزرگسالان
No Comments

Post A Comment

Call Now